Продукти

12-15 скилидки чесън,
250 г сурово пушено месо,
6 с. л. зехтин,
2 с. л. червен пипер,
6 броя яйца,
половин бял хляб,
2 литра пилешки бульон

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на парченца. Зехтинът се загрява в тиган с дебело дъно и се запържва чесъна за няколко секунди само да замирише. Пушеното месо се нарязва на кубчета и се добавя при чесъна. Пържи се още 1-2 минути, разбърквайки. Сваля се от котлона и веднага се прибавя червения пипер. Разбърква се енергично да се запържи пипера. Получената смес се излива в кипящия бульон и се вари 2-3 минути. Хлябът се нарязва на залъци и се пуска в кипящата супа. Да поври 10 минути на слаб огън. Ако е станало много гъсто, се долива малко вряла вода. В супата се чукват яйцата, като се внимава да останат цели. Вари се до забулване на яйцата. Поднася си веднага с по едно яйци в чинията. Може да се украси със ситно нарязан магданоз.