Продукти

Продукти: 250 гр.кайма, 1 малка глава лук, 1 по-голям морков, 1 ч.ч. настъргани или нарязани домати, 1 к.ч. ориз, 1 кубче телешки бульон, сол, черен пипер, чубрица, магданоз. Застройка: 1 яйце, 5 с.л. кисело мляко, 2 с.л. брашно.

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно. Слагат се с щипка сол в около 2 литра студена вода да се варят. Оставят се да поврят около 10 минути. През това време се смесва каймата с половината ориз и от нея се оформят малки топчета. Прибавят се топчетата от кайма и кубчето бульон. След като са врели около 15 минути, се добавя и останалият ориз. Когато вече са добре сварени, се прибавят доматите и подправките на вкус. Ври до готовност на доматите и се прави застройката.

Яйцето се разбива добре и към него се добавят брашното и киселото мляко. Слага се на котлона да заври, като се бърка непрекъснато. След като заври, се добавя по малко от супата и се разбърква до еднородна смес. Връща се в супата и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Добави своя рецепта >>