Продукти

750 гр. червено цвекло - сурово, 150 гр. по-кисели ябълки, 1 лимон, 1 портокал, 50гр. захар, сол, 2 счукани карамфилчета, 4 с.л. олио, чер пипер.

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме лимона и портокала и изкискваме сока им. Поставяме го в купа заедно с обелените кори. Почистените цвекло и обелените ябълки настъргваме на ситно. Слагаме ги в купата при плодовия сок. Разбъркваме. Разбиваме олиото, захарта, солта, черния пипер и счуканите карамфилчета. Прибавяме към салатата и объркваме. Покриваме и поставяме в хладилник за около час. Преди поднасяне, отстраняваме цитрусовата кора. Може да се добавят допълнително от гореописаните подправки - въпрос на вкус.

Добави своя рецепта >>