Продукти

Руска салатка:
6 картофа - сварени,
3 моркова - сварени,
2 глави лук,
2-3 кисели краставички,
200 гр филе, шунка или сварено пилешко месо по избор,
1 чаена чаша сварен грах,
1 опаковка /250 гр./ майонеза,
2 сварени яйца - едното ни е за украса,
1-2 суп лъжици от сока на киселите краставички,
черен пипер и горчица по желание.

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват добре.
Картофите и морковите нарязваме на дребни кубчета, лукьт го настьргваме или нарязваме на много дребно, прибавяме филето, киселите краставички, грахта и едното яйце. Разбьркваме много добре. В майонезата си добавяме черен пипер и 1- 2 суп л сок от кисели краставички и разбьркваме.
Много време се опитвах да направя салата вкусна като в Кенар - тогава открих тайната - майонезата я овкусяваме с чер пипер и марината от кисели краставички, разбиваме с тел до крем и тогава я прибавяме към останалите продукти.
Другото яйце го режем на половинки, а след това и на четвьртинки и оформяме на маргаритка.
Бон апети.