Продукти

4 тиквички, нарязани на тънки резени,
4 с. л.зехтин,
400 г моркови, едро настъргани,
2 яйца;
100 г сирене, натрошено,
100 г овчи кашкавал, настърган,
½ ч. л.горчица,
2 с. л., заквасена сметана,
1 с. л. копър,
ситно нарязан,
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Тиквичките се намазват със зехтина и се запичат 15 мин. във фурната на 200° С в тавичка с незалепващо покритие или се изпичат на грил.

Морковите се слагат да се задушат за 3-4 мин. в 2 с. л. сгорещен зехтин или олио. Сол на вкус. Смесват се сиренето, кашкавалът, яйцата, морковите, горчицата, сметаната, копърът и се подправят с черен пипер на вкус.

Дъното и стените на една форма за сладкиш се покриват с резенчета. Вътре се сипва морковената смес и се слага да се пече 20 - 25 мин. във фурна, загрята на 190° С, докато сместа се втвърди. Когато изстинат, формичките се обръщат и тортите се сервират със зелена салата.