Продукти

Продукти за 4 дози:
1 кг картофи,
1/2 пиле,
100 гр. шунка,
5-6 кисели краставички,
150-180 гр. стерилизирани печурки,
1 кофичка майонеза,
60-70 гр. краве масло,
1 1/2 зеленчуков/пилешки бульон,
1 морков,
1 кубче бульон,
2ч.л.сол,
зърна черен пипер;
ЗА ДЕКОРАЦИЯ:
1сварено яйце,
50-100 гр. настърган кашкавал,
ивици печена чушка,
маслини,
магданоз

Начин на приготвяне

ПРИГОТВЯНЕ:
1. Поставяме небелените картофи в подсолена вода,сваряваме и ги намачкваме след като изстинат.
2. Прибавяме нарязаните гъби, поръсваме със сол,черен пипер, чубрица и стрит бульон. Изсипваме нарязаните на кубчета краставички и шунка.
3. Поставяме пилето в студена вода заедно с нарязаните на едро морков и целина. Поръсваме със сол и черен пипер, варим до готовност.
4. Обезкостяваме месото, нарязваме го на парченца.
5. Прехвърляме го в намаслена купа, смесваме го картофеното пюре. Поливаме с разтопеното краве масло, разбъркваме сместа, притискаме добре.
6. Обръщаме тортата в чиния, намазваме я с майонеза от всички страни и декорираме.
Бон апети!