Продукти

Продукти:
5-6 едри картофа, които трябва да са сравнително еднакви помежду си;
Половинката от пилешките гърди,
без кост естествено;
Две ябълки,
Кисели краставички - 3-4 средни по размер,
Пресен лук - 2-3 стръка

Начин на приготвяне


Картофите измиваме добре и завиваме всеки по отделно залят с малко зехтин в алумминиево фолио, подреждаме в тава и печем 50 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

През това време в тигана слагаме малко зехтин, нарязваме пилешкото месо на ситни парченца, заливаме с балсамов оцет, подправяме със сол на вкус и малко босилек. След като се изпари водата на месото и то започне да става златисто, добавяме нарязаните на кубчета ябълки и кисели краставички, както и лука. Така объркваме продуктите и ги оставяме на котлкона докато се задушат добре и станат готови.

След като извадим картофите от фурната, развиваме фолиото като ги оставяме вътре в самото фолио, така че да се получи нещо като купичка за всеки картоф, по-лесно е и не се разпилява, освен това по-лесно се сервира :) Рацепваме всеки картоф на кръст, без да го разрязваме докрай, вътрешността разбъркваме с малко масло и сол с помощта на вилица, леко намачкваме и добавяме готовия пълнеж. Настъргваме кашкавал и слагаме буквално за 5 минути във фурната на включен грил, колкото да се запече кашкавала.

Хубавото на тази рецепта е, че с пълнежа могат да се правят какви ли не импровизации, всичко е въпрос на фантазия и вкус :) Приятен апетит!!!