Продукти

Необходими продукти:
1 килограм картофи,
250 грама бяло саламурено срене,
2 супени лъжици сух джожен,
1/4 чаена лъжица черен пипер;
За заливката:
3 яйца,
4 супени лъжици олио,
1 чаена чаша брашно,
сол, вода

Начин на приготвяне

Настъргваме си картофите и сиренето, смесваме ги и прибавяме подправките .
Разбъркваме добре!

В друга купа си смесваме яйцата ,олиото, брашното и вода, за да получим рядка каша.

В тавата която ще печем пататника застиламе хартия за печене или намазваме с олио.

Изсипваме половината от кашата.

Разстиламе върху нея картофената смес и отгоре заливаме с останалата част от кашата.

Печем на умерена фурна за около час.

Трябва да придобие златист загар.

Правим декорация от червени парени чушки, моркови, копър, колбас, маслини и др.

Да ви е сладко!

Харесай страничката ни във Facebook!
Спечели вечеря с Кулинарния конкурс на Дир.БГ!