Продукти

10 яйца
700 г картофи
100 г краве масло (маргарин)
1 чаена чаша прясно мляко
100 г сирене
50 г кашкавал
1/2 връзка
магданоз, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват, пресоват се с преса и се разбъркват с прясното мляко, 1/3 от маслото, магданоза, нарязан на дребно, черен пипер и сол. Приготвеното пюре се разстила на равномерен пласт в намазана с мазнина тавичка и се поръсва с настъргания кашкавал. На повърхността му се правят вдлъбнатини, в които се пускат от ниско яйцата (внимава се да се запазят цели). Останалото масло се надробява на малки късчета, с които се покрива цялата повърхност на ястието. Ястието се запича при умерена температура и веднага се поднася с подходяща салата.