Продукти


картофи,
олио за пържене,
сол,
клечки за зъби

Начин на приготвяне

Картофите се измиват с четка и се нарязват на много тънки филийки с кората като за чипс. Посоляват се и се оставят за половин час да омекнат. Поставят се на кухненска кърпа да се отцедят. Взема се едно по-малко кръгче и се свива на фунийка. Още едно кръгче върху него, като средата на второто да попада върху съединението на първото. По същия начин - трето кръгче. Използват се от 3 до 5 резенчета картофи. С клечка за зъби се хващат в долния край с промушване. Когато всички рози са готови, се пускат в загрялата мазнина с отворените листенца надолу. След 15-20 секунди се обръщат. Вадят се на хартия да поеме мазнината и се изваждат клечките.