Продукти

Продукти за 4 — 6 порции:
500 г варени, обелени картофи,
125 мл прясно мляко или вода,
40 г масло (маргарин),
150 г брашно, 2 яйца
, на върха на чаената лъжичка настъргано индийско орехче,
1/2 чаена лъжичка сол;
1 яйце и галета за паниране,
олио за пържене.

Начин на приготвяне

Млякото (водата), маслото и солта се кипват и в течността се изсипва наведнъж брашното, като се бърка веднага с дървена лъжица или миксер, докато образувалото се тесто започне да се отлепва от тенджерата. Снема се от огъня и се оставя да поизстине. Картофите се пресоват или се рендосват на ситната част на рендето и се смесват с яйцата, настърганото индийско орехче и вареното тесто. Меси се, докато се получи гладко тесто. Правят се продълговати крокети, които се потапят в разбито яйце, овалват се в галета и се пържат в олио

Крокетите са страхотна рецепта за приготвянето на картофи по малко по-нетрадиционен начин.

Харесай страничката ни във Facebook!