Продукти

Продукти: 4 свински пържоли, 1 к.ч. краве масло или олио, 1/2 средно голяма кисела зелка,1 ч.л. смлян чер пипер, 4 парчета свинска наденица. По желание може да се сложи червен пипер и ситно нарязан кромид лук.

Начин на приготвяне

В тенджера запържваме пържолите в силно сгорещената мазнина. Изваждаме ги, слагаме в тенджерата нарязаното на ивички зеле, добавяме още мазнина, ако е необходимо и задушаваме на умерен огън до омекваме на зелето. Който обича лук, може да добави една накълцана на дребно глава и да задуши заедно със зелето. Връщаме обратно пържолите, поръсваме със смлян чер пипер и щипка червен пипер и добавяме парчетата сурова наденица. Наливаме по 1 к.ч. зелев сок и топла вода. Задушаваме под похлупак на умерен огън докато месото омекне и наденицата побелее. При поднасянето във всяка чиния върху зелето слагаме по една пържола и една наденица. Червеното вино е задължителен атрибут при консумирането на ястието.

Добави своя рецепта >>