Продукти

400-500 г свински котлет или плешка без кост
1 ч.ч. бяло вино
1 шепа сушени манатарки
1 с.л. брашно
200 г печурки или предпочитана гъба
дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
варен ориз и чедър за украса

Начин на приготвяне

Месото се измива и сотира за кратко в малко олио. Когато побелее, се залива с чашата бяло вино. Подправя се със сол, дафинов лист и черен пипер. Похлупва се и се оставя да се вари на тих огън 1 час. При нужда се долива гореща вода, колкото да покрива месото.

След това се добавят манатарките и пресните гъби, цели или на едри парчета. При нужда отново се долива вода. Задушаването продължава 30-40 мин., докато месото стане крехко.

Сосът се сгъстява с 1 с.л. леко запечено брашно. Вари се още 10-ина мин. след това. Поднася се с варен ориз, който може да се оформи на цветенце с кръгче от чедър сирене.