Продукти

За рулото:
500 гр. кайма,
1 яйце,
2 суп.лъжици брашно,
1/2 връзка зелен лук,
сол,
черен пипер,
чубрица,
кимион.

За плънката:
2 сварени яйца,
3 кисели краставички,
1 сварен морков.

Тук плънката е класическа, но може да се използват гъби, колбас, царевица и др. Сирене Гауда за поръсване (може да се използва обикновен кашкавал или друго сирене по избор).

Начин на приготвяне

Съставките за рулото се омесват добре. Разстила се сравнително дебела кора върху лист прозрачно фолио. Върху кората се подреждат нарязаните на лентички продукти за плънката. Завива се на руло и се поставя в намаслена тавичка. Добавя се малко вода (около един пръст от тавата) и рулото се пече до полуготовност. Изважда се, поръсва се с настърганата Гауда (кашкавал), като по-красиво е ако сиренето е нарязо на лентички. Печем отново за около 5 мин., докато хване златиста коричка. Поднасяме с картофено пюре, варен ориз или със сос по желание.

Лесна и бърза рецепта , едновременно много ефектна и вкусна.