Продукти

Доза за 40 бр.
За палачинките:
6-7 яйца;
1 л. прясно мляко;
брашно /до достигане на необходимата гъстота/;
1 ч. л. захар; 1 ч. л. сол; кр. масло или маргарин.
За плънката:
600-700 гр. пил. месо / бонфиле или обезкостено печено пиле/;
200 гр. бекон;
200 гр. кис. краставички;
200 гр. мариновани гъби;

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне

За плънката: Пилешкото месо се нарязва/накъсва на много ситно. Овкусява се със соев сос и се оставя да престои. В съд се разтопява малко краве масло и се добавя пилешкото месо. Оставя се да поизври течността от месото, като се ръзбърква често. Добавят се нарязаните лук, бекон, гъби и кисели краставички. Подправя се с кимион, черен пипер и сол, и се остява на средно силен огън 10-15 минути. Добавя се сметаната и топеното сирене, като се бърка до разтапяне на сиренето и се оставя да поври докато достигне оптимална гъстота. След като е готово се оставя да се охлади.

Палачинките се напълват, като се завиват като сърмички. Нареждат се в намазана с краве масло тава, поръсват се с настърган кашкавал и се слагат в загрята фурна да се запекат леко - около 10-15 минути/.

Добър апети! Да Ви е сладко :))