Продукти

За пилешките гърди:
1 кг пилешки гърди
1 ч.л. сос песто
2 с.л. горчица
1-2 скилидки чесън
1 с.л. чили сос
1с.л. соев сос

За картофите:
1 кг обелени картофи
1 ч.л. сос песто
1 скилидка чесън
1 глава лук
3-4 с.л. олио
чубрица
сушен зеленчуков микс със сол (на вкус)

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките гърди и ги подсушаваме. Пасираме чесъна и смесваме с останалите продукти. Намазваме обилно месото и завиваме плътно в алуминиево фолио. Оставяме да отлежи в хладилник поне 12 часа. Печем час и половина на 150 градуса. Като изстине, развиваме и нарязваме на филии.

В тавичка нарязваме почистените и измити картофи. Поръсваме и объркваме с нарязания лук и чесън, както и останалите подправки. Добавяме олиото и разбъркваме. Доливаме вода, колкото да се покрият картофите. Печем на 180 градуса около 1 час до изпаряване на водата и зачервяване на картофите. По желание при сервиране може да поръсим с копър или магданоз.