Продукти

Продукти за 2 порции:
6 средно големи картофа,
250 гр. пилешко филе,
30 гр. масло,
1 малка глава лук,
2 скилидки чесън,
1 с.л. брашно,
400 мл. прясно мляко,
50 гр. кашкавал,
50 гр. топено сирене,
50 гр. царевица

Начин на приготвяне

Приготвяне: Картофите се измиват и без да се белят се увиват, всеки по отделно във фолио, мятат се във фурната, направо на решетката за 1 час на 200 градуса.

В тиган, в малко олио се запържва ситно нарязаното пилешко месо, след това се добавят лук и чесън. След като се задушат, се прибавя маслото и брашното, запържват се леко и се добавя млякото. Ако сосът стане много гъст, се добавя още мляко. Когато сосът започне да ври, се добавят кашкавалът, топеното сирене и царевицата, овкусява се с вегета и черен пипер и малко босилек по желание.Изпечените картофи се нареждат в чиния и се заливат със соса.