Продукти

500 г кайма,
1 глава кромид лук,
1 филия сух хляб,
1 яйце,
чубрица,чер пипер и сол на вкус,
право фиде или спагети

За плънката:

продуктите са по желание:
кисели краставички,
грах,
царевица,
гъби,
колбас,
кашкавал,
топено сирене,
маслини,
нарязани на малки кубчета.

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, предварително накиснатия в студена вода хляб, яйцето, чубрицата, черния пипер и солта. Сместа се омесва добре. Оформят се кюфтета, като се прави вдлъбнатина във всяко от тях и с лъжица се поставя от плънката. При заглаждането им се изтегля за оформяне на муцунката на таралежчето. Редят се в намазнена тавичка. От маслините се поставят муцунка и очички. За бодли се използват начупени спагети. Така оформените таралежчета се пекат на умерена фурна.

Сервират се с гарнитура - в случая пържени картофи, задушени зеленчуци, зелева салата, декорирана с цветенца от моркови и калинки от репички.

Да ви е вкусно!