Продукти

Продукти:
500 гр кайма приготвена от 50% свинско, 50% телешко месо,
3-4 големи картофа,
1 глава лук, 1-2 с.л. зехтин,
1 ч.л. червен пипер,
сол и черен пипер на вкус,
магданоз за поръсване;
За заливката:
3 яйца,
½ кофичка кисело мляко,
1 с.л. брашно,
малко сол и черен пипер

Начин на приготвяне

Приготовление:

В дълбок тиган се сгорещява зехтина и при непрекъснато бъркане се запържва каймата докато си промени цвета и стане на трохи. Посолява се и се поръсва с черения и червен пипер. Добавя се ситно нарязаният лук и се задушава под капак още 1-2 минути. Картофите се почистват и обелват и се нарязват на дребни кубчета. В тава се изсипват половината от картофите, след това каймата и отгоре се завършва с пласт картофи. Налива се вода колкото да покрие картофите и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато водата се изпари и картофите омекнат, след това се залива със заливката

За заливката:

Яйцата, киселото мляко, брашното, черният пипер и солта се разбъркват добре и се изсипват на равномерен пласт върху мусаката. Запича се оше 10 тина минути, докато заливката се запече. Преди сервиране се поръсва с магданоза.

Добър апетит!