Продукти

Продукти за 4 човека:

2-3 сухи филии хляб /в рецептата Чиабата/,
2-3 узрели домата,
1 глава червен кромид лук,
1 малка краставица,
8 листа босилек,
зехтин,
червен гроздов оцет /заменен от мен с балсамов оцет от Модена/,
сол,
пипер

Начин на приготвяне

В купа се накисва старият хляб. Изстисква се между дланите и се смесва с останалите съставки. Разбърква се добре, овкусява се и се прибира за 1 час в хладилника. Отгоре сложих кръгче от зелена маслина, за да дам устойчивост на магданоза. Босилекът на терасата ми изсъхна, а сух не върви... Сервира се студена. Бих я направила отново, много е вкусна и необичайна. Напълно може да замени вечерята.