Продукти

250 гр. замразени скариди,
200 гр. кус-кус,
1 средно голяма маруля,
10 стръка див лук,
25 гр. сурови кедрови ядки,
сокът от 1/2 лимон,
зехтин,
балсамов оцет и сол на вкус

Начин на приготвяне

Сложете скаридите в тенджера с подсолена вода и ги варете 10-15 минути. Изсипете ги в подходяща цедка и ги оставете да се охладят. През това време сварете кус-куса в леко подсолена вода с малко зехтин. Докато кус-куса се вари, обелете скаридите и измийте и подсушете марулята и дивия лук.

Готовият кус-кус изсипете в цедка и измийте под студена вода, така няма да се слепне. Сложете го в подходяща купа, прибавете скаридите и нарязаните на дребно маруля и див лук. Овкусете със изцеденият лимон, зехтин, сол, балсамов оцет и объркайте много внимателно всичко. Изпечете кедровите ядки в сух загрят тиган за около 3-4 мин. като ги разбърквате. Поръсете салатата с тях и сервирайте.