Продукти

300г макарони,
250г кайма - овкусена
2-3 стръка пресен магданоз,
1 глава лук олио за запръжка,
3-4 бр. кисели краставички,
100-150 г червен боб или обикновен салатен,
200г майонеза,
100г кашкавал,
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в леко подсолена вода, отцеждат се и се пресипват в купа. Отделно се нарязва лукът - на ситно, запържва се в олиото, прибавя се каймата и наситненият магданоз. Всичко това се запържва до готовност, след което се смесва с макароните. Добавят се и предварително нарязаните на ситно кисели краставички, бобът, кашкавалът, нарязан на ситни кубчета и майонезата. Салатата се овкусява с подправките, разбърква се добре, след което се оставя на хладно за 15-20 минути.