Продукти

Приготвя се ориз за суши със зеленчуци.
Домашно суши с "Вкусни арт зърна":
1 1/2 чаша ориз "Вкусни арт зърна"
1 1/2 чаши вода
6 с. л. оризов оцет или ябълков
3 с. л. захар
1 ч. л. сол

Задушени зеленчуци:

2 моркова нарязани на ивици по дължина
1 тиквичка нарязана на ивици по дължина
1 ч./л соев сос
2 с.л.захар
2 с.л.оцет
1 с.л.олио

за панировката

100 г брашно
4 яйца
100 г сусам
100 г корн флекс

Начин на приготвяне

За приготвянето на ориза за суши, поставете 1 1/2 чаши ориз в средна по големи на купа. Сипете студена вода и разбъркайте ориза с ръка. Водата ще стане мътна. Излейте я и повторете процедурата няколко пъти, като изплаквате ориза.

Добре отцедения ориз се поставя в средна по големина тенджера, заедно с 1 1/2 чаши вода и 1 ч. л. сол. оставете да заври, след което намалете температурата, така че да къкри с капак 15 минути или докато поеме водата. Изключете котлона и оставете ориза да си почине покрит 10 минути.

Докато ориза се готви, пригответе оцета с подправките. Добавете оцета, захарта и 1 ч. л. сол в малка тенджерка. Оставете да заври и разбърквайте. Когато захарта се разтвори, отстранете от котлона и оставете да изстине.

Полейте ориза в тенджерата с овкусения оцет. Разбъркайте с дървена шпатула, като се постараете да не мачкате ориза. Оставете го да изстине в тенджерата или го пресипете в голяма купа.

Изсипете продуктите за задушените заленчуци в тиган и оставете да се задушава без да бъркате, за да не разкъсате зеленчуците. Оставете да изстинат. Нарежете на ситно о добавете към ориза настържете 200 гр кашкавал (тофу), може и обикновен. Омесете всичко добре и с мокри ръце направете крокетите. В блендера смиламе корн флейкс и омесваме със сусам.

Паниране: панирайте като първо потопете крокетите в брашно, яйцето и накрая в корн флекса. Пържете в горещо олио.