Продукти

1 кг кайма,
кимион,
черен пипер,
сол,
чубрица,
6 яйца,
200 г гъби,
100 г шунка,
мазнина за намазване;
За соса:
300 мл прясно мляко,
50 гр топено сирене,
2 супени лъжици брашно,
сол,
1 кафена чашка бяло вино,
1 бучка краве масло

Начин на приготвяне

Каймата с подправките и две от яйцата се омесва добре. В намаслена тавичка се оформят 4 големи кюфтета, в средата на които се оформят кладенчета - гнездата. Поставят се във всяко гнездо по малко от нарязаните шунка и гъби. Запича се до готовност на каймата, след което във всяко гнездо се чуква по едно яйце и отново се запича. От останалите продукти се приготвя сос, който по желание се добавя при поднасяне към ястието.