Продукти

1 по-голямо пиле,
400 гр. кайма,
няколко кисели краставички,
няколко сварени моркова,
5 сварени яйца и 1 сурово,
200 гр. картофено пюре,
сол,
червен пипер олио или масло

Начин на приготвяне

Вземаме пилето, обезкостяваме го и го пълним със смес от запържена кайма, кисели краставички, леко сварени моркови, жълтъците на яйцата. Зашиваме го с игла и конец и го намазваме с червен пипер, сол и олио или разтопено масло. Слагаме го в плик за печене и го печем на 200 градуса, докато хване коричка.

За украсата:

Суровото яйце се слага в картофеното пюре и се разбърква да стане гладко. От него се правят пиленцата и главата на кокошката, другото е въпрос на фантазия. Да ви е сладко!