Продукти

1 консерва леща,
1 бурканче лютеница,
1 п. кайма,
1 червена чушка,
1 морков,
1 гл. лук,
3-4 ск. чесън,
1 чаша тънки квадратни макарони,
зехтин,
черен пипер,
червен пипер,
1 к. пилешки бульон

Начин на приготвяне

От каймата се правят малки кюфтенца.
Лукът се нарязва на ситно. Изчиства си чесъна. Морковите се нарязва на кръгчета. Чушката нарязана на квадратчета.
Загряваме зехтина и в него запържваме по ред лука, прибавяме морковите и чушката след това чесъна. Когато е готово, слагаме червен пипер 1 л. и лютеницата. След това и лещата. При завирането пускаме кубчето бульон, кюфтенцата и макароните. И варим до готовност.
(Ако консервите са гъсти, може да се долее малко водичка, но не повече от 1/2 чашка.)
Подправяме с черен пипер на вкус .