Продукти

За подложката от кайма:

300 г кайма,
1 шепа сушени манатарки,
50 г кашкавал,
1 яйце,
сол, черен пипер, чубрица;

За поставяне в гнездото:

1 червена чушка,
няколко маслини,
2 яйца,
зеленчуци по избор за украса

Начин на приготвяне

Всички продукти за подложката се смесват и се оформят гнезда. В случая използвах форми за мъфини и подложки за печене на яйца в различни форми. Поставяме ги в намаслена тавичка и ги печем за около 15 минути в предварително загрята фурна. Изваждаме ги и вътре поставяме нарязаната чушка, маслините и яйцата. Запичаме до готовност.

Нарязваме зеленчуците на много тънки лентички или ги настъргваме на ситно ренде и с тях украсяваме ястието. Получават се наистина вкусни шарени рошльовци.