Продукти

1 патладжан,
2 тиквички,
1 голяма глава кромид лук,
100 г кашкавал,
нарязан на тънки филийки,
500 г телешка кайма,
1 малка главичка кромид лук,
1-2 с. л. светъл соев сос,
кимион, черен пипер,
50 мл зехтин, копър, кетчуп

Начин на приготвяне

Тавичката се намазва добре със зехтин.
Патладжанът се реже на колелца (моят беше много голям и първо го разрязах на 2 по дължината), посолява се и се оставя да пусне сок.
Тиквичките се режат на колелца, около 1/2см.
Лукът се нарязва на кръгове.
Каймата се омесва със соевия сос ( тук, в САЩ каймата е безсолна), много ситно нарязаната малка главичка лук, кимион, черен пипер и други подправки по желание.
Оформят се 12 кюфтенца и се сплескват на питки с големината на резените патладжан.

Редят се резенчета патладжан, кюфтенце, резенче лук, парче кашкавал и така в този ред докато свърши.
Според предпочитанията може патладжанът да се редува с резенче от тиквичка.Аз направих половин тава с патладжан и половин тава с тиквичка, за да може да се сервират поотделно.
След като всички зеленчуци се наредят се поръсват със зехтин и копър (може и чесън).
Покрива се с алуминиево фолио.
Пече се на 200 С 45 минути, открива се и се наръсва с кетчуп (вместо това може към редичката да се добавят кръгчета пресни домати).
Пече се още 15 минути, докато добие хубава коричка.