Продукти

Около 700 гр. кайма.
стандартните компоненти за каймата, че да стане като за пържени кюфтета
 250 гр. пресни гъби,
копър, чесън,
краве масло (може и без тях ако нямате),
3-4 кисели краставички,
около 500 гр. картофи,
1 к. ч. прясно мляко,
2-3 с. л. краве масло,
около 100 гр. кашкавал

Начин на приготвяне

Омесих каймата като за пържени кюфтета - с лук, яйце, накиснат хляб, подправки. Намазах една тава с олио и в нея разстлах готовата месна смес.

Изпекох кюфтето на 180 градуса почти до готовност, извадих го, върху него наредих нарязаните кисели краставички, а после и задушените гъби в масло, с копър и чесън.

Върху всичко това разстлах картофено пюре, което приготвих с краве масло и прясно мляко.

Най-отгоре наръсих настъргания кашкавал и отново сложих кюфтето във фурната.
Оставих го да се пече във фурната на 150 градуса докато получи приятен златен загар.