Продукти

600-700 гр свински черен дроб,
3-4 глави кромид лук,
200 мл червено вино,
1 зелена и 1 червена чушка,
1 с. л. захар,
1 глава чесън,
олио, сол, черен пипер и дафинов лист

Начин на приготвяне

Черният дроб се накисва в подходяща купа с вода и 1-2 лъжички сода за около 2-3 часа. Вече изкиснатият дроб се нарязва на малки кубчета. В дълбок тиган се загрява олио и се слага нарязаният черен дроб. Запържва се около 15 минути. Към него се добавят нарязаните чушки, нарязаният на едро лук, обеленият чесън (ако чесънът е с по-големи скилидки, се срязват на две, ако е дребен се слагат цели) и солта. След като зеленчуците омекнат, се добавя червеното вино, захарта,черния пипер и дафиновия лист. Задушава се още 10 минути, да поизври виното. По желание ястието се сервира с декорация от лимон, лук или чушка.
Добър апетит !!!