Продукти

1 фазан,
2 кг. картофи,
5-6 моркова,
2 лимона,
1 зелена салата,
10 маслини,
краставица за декорация,
праз за декорация,
бахар,
черен пипер на зърна,
дафинов лист,
1 ч.ч. червено вино,
3-4 скилидки чесън,
1 пакетче краве масло,
сол,
1 кутийка секторно сирене,
100 гр. настърган пармезан. 

Начин на приготвяне

Сваряваме фазана в тенджера под налягане, заедно с морковите, бахар, черен пипер, дафинов лист, червено вино и чесъна. След като е сварен го вадим от тенджерата и го слагаме върху алуминиево фолио на което е постлано секторно сирене, а върху него и настърган пармезан. Запиваме фазана с разтопено чисто масло в което е сложена 1 с.л червен пипер. Завиваме фазана в алуминиевото фолио и печен в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Изключваме фурната и оставяме фазана да поеме сосовете от фолиото още половин час. Отделно увиваме във фолио всички картофки като предварително сме ги измили добре. Преди да ги увиеме посоляваме, мажем с малко червен пипер, малко черен пипер и краве масло. Печем във фурната около 1 час. Накрая аранжираме в плато.

АРАНЖИРОВКА: праза и морковите ги режем на тънки ивички, слагаме в чаша със студена вода и много лед за около половин час, така те се накъдрят и стоят много свежо. :)))