Продукти

6 червени чушки

за мариноването

1 ч.ч вода
1 ч.ч.оцет
1 ч.ч.захар
1/2 ч.ч. олио
малко сол

за плънката

250 г пуешко месо от филето
сол, чер. пипер на вкус
2 моркова
2 големи глави лук
100 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. горчица
2 с.л. мед
2-3 с.л.зехтин

за декор

1 п. солети с кашкавал
12 маслинки
малко сирене


Начин на приготвяне

Измийте и нарежете чушките по дължина. Почистете семките. В тенджера сипете продуктите за мариноването и ги оставете да заври добре сместа и да се стопи захарта. Изключете котлона и сложете чушките. Оставете така да изстинат. Извадете ги и ги отцедете. Наредете във вид на елха. Две по две с острия връх навън. В друг съд загрейте зехтина, нарежете месото на малки кубчета и го овкусете, запържете го в мазнината да почервенее. Добавете виното и оставете така няколко минути да се задуши. Добавете лука едро нарязан на кръгчета и морковите на къси ленти, гъбите. Задушете така няколко минути, зеленчуците не трябва да са пържени, а само задушени. Разбъркайте горчицата с меда и залейте. Бъркайте, докато изпие виното и остане на мазнина. Напълнете със сместа чушките. Направете звездичка от морков. Настържете леко сирене отгоре и сложете по една маслинка в края на всяка чушка. Сложете солетите за пън на дървото.

Приятно ядене на новогодишната елхичка.