Продукти

0,500 кг пилешки гърди,
0,200 кг коктейлни скариди,
0,200 кг козе или синьо сирене,
готварска сметана,
1 ч.ч. див ориз,
сол,
черен пипер,
прясна мащерка

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на много тънки жулиени след което се запържва. Прибавят се коктейлните скариди да се запържат също малко с пилешкото месо. След това се слага готварската сметана и се настъргва козе сирене или синьо сирене. Оставя се малко да поври, докато се посгъсти сметаната. Отделно се слага да се вари черен ориз, който се сварява по-бавно от обикновения. Вари се докато е полуготов. След като се свари ориза се охлажда със студена вода, за да се запази цял. В голяма чиния се слага ринг по средата и се пълни с ориза след, което се натъпква хубаво. Махаме ринга и от страни слагаме пилето със скариди. Отгоре поливаме със соса. Върху ориза се слагат 2-3 стръкчета мащерка.