Продукти

за пюрето:

1 500 гр. картофи
100 гр. масло
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. маскарпоне (може и сметана)

за пълнежа:


500 гр накълцано агнешко месо,
1 кромид,
7-8 печени червени чушки,
1 сурова червена чушка,
7-8 малки моркови,
1 кутия консерва грах,
1 кутия консерва гъби,
4 с.л.маслинено олио,
2 с.л.доматен сос от консерва,
сол на вкус,
черен пипер на вкус,
1/2 ч.л.чубрица,
1 ч.л.червен пипер

Начин на приготвяне

* Сварете картофите и направете пюрето (с миксер), прибавете маскарпонето, маслото и прясното мляко.
* Запържете лука, морковите, нарязаната сурова червена чушка и месото. Задушете до готовност.
* В намаслена тава разстелете пласт картофено пюре и върху него изсипете запържената смес.
* Изсипете кутиите с грах и гъби и разстелете върху сместа от месото.
* Върху печурките изсипете нарязаните на ленти печени червени чушки.
* Напълнете пюрето в пош и с накрайник за декориране на торти направете розички или каквито искате завъртулки.
* Цялата повърхност е покрита.
* Запечете на 200 С (375 F) за 30 мин или докато се зачерви отгоре. Нарязаните парчета може да гарнирате по желание. Аз използвах малки мариновани камби, които напълних със сирене (моцарела на малки топчета), настърган кашкавал за основа и магданоз. Сервира се топъл. Да Ви е вкусно! :)