Продукти

1 голям свински сжолан

За маринатата:


червено вино,
соев сос,
мед,
кетчуп,
дафинов лист,
пипер меланж,
зехтин,
малко вода

За картофеното пюре:

1 кг картофи,
маслен боб,
малко прясно мляко,
черен пипер,
краве масло,
1 глава лук

Начин на приготвяне

Джоланът се маринова в червено вино, соев сос, мед и кетчуп, дафинов лист, пипер меланж, зехтин и малко вода. Печем в гювеч джолана на 180 С за 2ч.

За картофеното пюре - с
варяваме 1 кг картофи, аз вземам от червените, понеже са по-сладки. Сваряваме ги, след което ги прехвърляме в друг съд, като добавяме масления боб, малко прясно мляко, черен пипер, краве масло и отделно запържваме 1 глава лук, докато се карамелизира и го прехвърляме при картофите. Добавяме и сол и пасираме за 1 мин. Стана много вкусно.