Продукти

6 средни картофа
2 суп.лъж.олио
1 чаена лъж. вегета (изсушени зеленчуци)
Сол и черен пипер на вкус
300 гр. крема сирене
1 каф. чаша смлени орехи
2 варени яйcа, нарязани на ситно
3 кисели краставички
100 гр шунка
1 връзка копър

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Към тях се прибавят олиото, вегетата, солта и черният пипер. Разбърква се хубаво и с тази смес се облепят стените и дъното на формички, които са предварително намазнени. Изпичат се за около 20 мин., след което се обръщат върху дъното на формичките и се запичат още за около 8 мин. Трябва да се наблюдават, за да не изгорят. Добре е гнездата от картофи да се консумират прясно изпечени, защото така са по-хрупкави. Пълнежът се прави от сиренето и изброените продукти, нарязани на много ситно (яйцата, киселите краставички, шунката и копърът). Добавят се и смлените орехи. Разбъркват се добре и с лъжица се слагат върху изпечените гнезда. Поднасят се върху листа от маруля. Това предястие може да изненада Вашите гости.