Продукти

1 заек
1 кг картофи
2 бр. дафинов лист
10 бр. черен пипер на зърна
1 ч.л. сол
10 скилидки чесън
2 глави кромид лук
2 с.л. олио
1 ч.ч. вино бяло
1 ч.л. чубрица

Начин на приготвяне

Измиваме много добре заека и го режем на порции. Оставяме го 12 часа да кисне във вода, смесена с малко оцет и бяло вино. После изцеждаме и го подсушаваме добре.

Слагаме в тенджерата олио и го запържване леко, след това го изваждаме и слагаме в плик за печене, като предварително сме го намазали с олио и сме го осолили. Добавяме (в плика) дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън, нарязани на ситно. Изсипваме и бялото вино и затваряме плика. Поставяме в тавичката за печене, загряваме фурната на 200 градуса и печем около 60 минути.
 
През това време си обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на големи парчета. Поставяме ги в друга тава, добавяме сол, чубрица и олио, разбъркваме ги и добавяме малко вода. Нареждаме отгоре им парчетата заешко месо, ако има останал сос, го добавяме към картофите. Печем на 200 градуса до зачервяване на картофите.