Продукти

Филе от сьомга - 4 бр.
Картофи - 6 бр.
Гъби - 400 г
Масло - 60 г
Олио - 1 суп.лъж.
Розмарин
Чесън - 4 скилидки
Сол и черен пипер на вкус
Лимон - 1 бр.
Зехтин - 1 суп.лъж.

Начин на приготвяне

Тиган с малко олио се слага на котлона да се нагорещи. Добавят се гъбите, които са измити и изсушени, сол и черен пипер. Те трябва да придобият златист цвят. Изваждат се и в същия тиган леко се запържват филетата, които предварително са овкусени със сол и черен пипер. Редят се във фолиото: 1 филе, гъби и розмарин. Завива се с фолиото и се пече около 15 мин. на 200 градуса. За пюрето се сваряват и обелват картофите, след това се намачкват и разбъркват с маслото, солта и прясното мляко. Трябва пюрето да е охладено, а млякото - затоплено. Ако се бърка продължително с миксер, пюрето не става пухкаво, а сбито. Подреждат се в чиния филето, гъбите, пюрето и по желание рибата се поръсва с малко зехтин, лимонов сок и накълцан чесън.