Продукти

Пилешко месо или заек,
6-7 моркова, ако са големи 3-4 на кръгчета,
2-3 стръка праз лук на кръгчета,
брашно,
сол,
черен пипер,
червен пипер,
малко олио


Начин на приготвяне

Месото се нарязва на не много едри парчета, овалва се в брашно размесено с малко сол и черен пипер и се запържва от всички страни да стане леко кафяво. Добавят се лукът и морковите, които трябва да се позапържат леко, още малко брашно 1-2 с. л. и малко червен пипер. Залива се с вода и се оставя на тих огън да се сготви месото. Приготвяте картофено пюре може и от готовите и сервирате яхнията върху канапе от пюрето. Отива му да се сложи магданоз - по желание.

* Рецептата е на Иван Звездев и в оригинал е със заешко месо