Продукти


за 8 порции

    1,6 кг свинска плешка без кост
    2-3 с.л. горчица
    черен пипер
    1-2 с.л. соев сос

плънка

    50 г кашкавал или топено сирене
    риган, кимион, мащерка
    чесън на прах или 2-3 скилидки чесън
    250-300 мл бира
    джинджифил, пресен или прах

глазура

    1 с.л. мед
    1 ч.л. горчица
    1 с.л. кетчуп
    1/2 ч.л. оцет

за пюрето от карфиол: 

1 глава карфиол
2 ск. чесън
масло

за пъстрата зимна салата

    1 печена глава червено цвекло - пече се във фолио с малко зехтин за около 1 час на 200 С
    Нарязва се на ивички.
    няколко листа марула, нарязана на едро
    1 авокадо,нарязано на тънки резени
    няколко чери доматчета, разрязани наполовина
    2 моркова нарязани на тънки ивички
    заливка от смес на 1 ч.л. горчица, ч с,л. мед, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

За плешката"

    месото се разстила и изтънява с нож
    намазва се много добре с горчица, поръсва се с черен пипер и соев сос
    в средата се поставя кашкавалът(сиренето) и останалите подправки
    поставя се върху лист алуминиево фолио и се загъва на стегнато руло.Оставя се да престои на студено за няколко часа
    поставя  в съд за печене и отстрани се налива бирата, слага се джинджифила

    пече се на 180 С за 1,5-2 часа
    развива се от фолиото и се намазва с глазурата - смесват се всички съставки и се разбъркват добре.нанася се с четка
    връща се във фурната и се запича за 15 минути на 200 С
    изважда се, изчаква се да застине и се нарязва на филии

за пюрето от карфиол

    1 главичка карфиол, накъсан на розички се вари в подсолена вода заедно с 2 скилидки чесън за около 10 минути. Зелето трябва да омекне.
    Прецежда се и се пасира с уреда за картофено пюре
    Добавя се черен пипер, малко масло(може и без него) и ако е необходимо сол.