Продукти

4 свински котлета
1 глава лук
1/2 пакетче пушено топено сирене
1 к.ч. бяло вино
соев сос
черен пипер
мащерка
олио

Начин на приготвяне

Смесваме 2-3 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици олио, бялото вино и нарязания на шайби лук. Котлетите поръсваме с черен пипер и мащерка (по желание може и с други подправки) и ги поставяме в марината. Слагаме съда в хладилника за 2-3 часа.

Печем котлетите в йенски съд, като ги слагаме направо с маринатата и лука. Печем под капак за около час, час и половина в зависимост от фурната. След това поставяме резенчета топено сирене върху всяка порция месо и запичаме без капак за още 15 минути. Поднасяме с картофено пюре.