Продукти

за 3 порции
ч.ч. 200 мл

    3 ч.ч. пилешки бульон
    150 г пилешко филе, сварено
    3 яйца
    1 лимон
    1/3 ч.ч. ориз
    6 ч.ч. вода
    сол
    черен пипер

 

Начин на приготвяне


    ако имате достатъчно пилешки бульон, не е необходима вода, но аз имах толкова
    (варих едно бутче и пилешкото филе заедно с 1 глава лук, 1 морков, стрък целина,  корен магданоз, чушка и след това прецедих)
    пилешкият бульон и водата се загряват до завиране
    яйцата се разбиват с вилица
    прибавя се сока на 1 лимон
    кората на изстисканата половинка лимон се слага във врящия бульон
    добавя се ориза, разбърква се и се оставя да ври на слаб огън до пълното сваряване на ориза - около 15 минути
    следва прибавянето на разбитите с лимоновия сок яйца - най-напред в яйцата се изсипва внимателно 1 черпак от горещата супа и се разбърква, след това още един черпак, до уеднаквяване на температурата на двете течности, като накрая всичко се смесва и се оставя да поври 2-3 минути

Сервира се топла, при изстиване се сгъстява и трябва да се разрежда за да се сервира отново, но и студена беше много вкусна!