Продукти

за 2 порции

    400 г филе риба
    2 с.л. зехтин
    лимонов сок
    черен пипер
    сол
    3-4 с.л. смес от царевично и бяло брашно
    за маслен доматен сос
    2 стръкчета пресен лук
    2-3 с.л. масло
    2 к.ч. червено вино
    3 с.л. доматено пюре (може и домати)*
    черен пипер
    2 с.л. каперси

* ако се използват домати, те първо се запържват в маслото


Начин на приготвяне


    рибните филета се наръсват обилно с лимонов сок и черен пипер и се оставят на студено да престоят
    зехтинът се загрява в тиган
    филетата се овалват в брашното и се запържват за по 3 минути от двете страни , до златисто
    изваждат се в затоплена чиния

за соса

    лукът се реже на дребно , залива се с виното и се задушава на слаб огън за около 15 минути, виното се намалява до 1/2 чаша
    смесват се с маслото и доматеното пюре, прибавя се сол и черен пипер и се разбърква за още 1-2 минути на огъня
    добавят се каперсите
    сервира се върху рибата