Продукти

Половин кутия канелони (тип туба) от 250гр.
500 мл. сметана за готвене
1 ч.ч. бланширан бял ориз
1 ч.ч. императорски ориз
500 гр. кайма смес
1 яйце
2 щипки чубрица
2-3 стръкчета магданоз
сол и чер пипер на вкус

Начин на приготвяне

В леко подсолена вода сварете канелоните за около 4-5 минути. Изцедете ги от водата и оставете да изстинат. В подходящи съдове, сварете императорския и бланшираният ориз, и също ги отцедете от водата.
В купа смесете каймата, яйцето, чубрицата, черния пипер и бланшираният ориз. С тази смес напълнете канелоните. В тавичка - за предпочитане е да е керамична, разстелете императорския ориз. Наредете отгоре канелоните на един ред и залейте със сметаната.
Пекат се 25-30 минути в умерена фурна. Може по желание малко преди да ги извадите, да ги поръсите с настърган кашкавал или сирене отгоре. Аз след изваждането от фурната ги полях с малко разбито кисело мляко и сока на 1/2 лимон - въпрос на вкус.
Преди сервиране поръсете канелоните със ситно нарязания магданоз.

Сервирайте с чаша червено вино, малко фантазия и много любов !!!!!!!