Продукти

Гъши дроб - 200 г
Портокали - 2 бр.
Мандарини - 3 бр.
Червено вино - 50 мл
Масло -1 суп.лъж.
Сол на вкус
Ябълка - 1 бр.
Захар - 2 суп.лъж.
Зехтин - 1 суп.лъж.

Начин на приготвяне

Рецептата е взета от Бон апети, но видоизменена. В тенджера се загрява олиото. Парчетата гъши дроб се запържват до златисто за около 30 секунди от двете страни. Изваждат се в чиния и в същата мазнина внимателно се добавя сокът от портокалите и мандарините. Той трябва да изври до половината. Добре е тенджерата да не е на котлона ,когато се изсипва сокът. Слага се маслото да се разтопи, както и червеното вино. Ябълката се нарязва на много тънко и се посипва със захар от двете страни. Слага се върху кухненска хартия да се запече. Гъшият дроб при поднасяне се гарнира с чипса от ябълката, сосът и подправката къри.