Продукти

за 2 порции

    300-400 г свински котлет
    черен пипер
    2 с.л.олио
    1 портокал
    1/2 лимон
    2-3 скилидки чесън
    1 с.л. соев сос
    1 с.л. мед
    1 ч.л. горчица
    щипка мащерка или риган
    чили или люта чушка

Начин на приготвяне


    месото се нарязва на филийки с дебелина около 1 см и леко се начуква
    поръсва се с черен пипер
    олиото се загрява и котлетите се запържват от двете страни до златисто(покафеняване), от всяка страна по 3 минути
    изваждат се и тигана се почиства с хартиена кърпа
    скилидките чесън се намачкват и се смесват с изцедения портокалов и лимонов сок, соевия сос, меда, горчицата и подправката
    в тази смес се долива вода до 150 мл, разбърква се и се изсипва в горещия тиган
    прибавят се портокаловите кори
    щом заври се намалява огъня и котлетите се връщат в тигана
    покрива се с капак и се оставя да ври 7-8 минути
    следи се за сгъстяването на соса и котлетите се обръщат
    сервира се с резенчета портокал, залети с горещия  прецеден сос