Продукти


за 4 порции

    600 г свинско месо от бут или плешка
    2-3 с.л. олио
    4 стръка праз
    100 мл червено вино
    1 ч.л. сол
    4-5 печени червени чушки
    гъби(при мен няма)
    черен пипер
    чубрица
    яйца

Начин на приготвяне

месото се нарязва на кубчета и се задушава в нагрятата мазнина за няколко минути като се разбърква
    изважда се с решетъчна лъжица в съда, в който след това ще се пече
    в остатъка от мазнината се слага праза, предварително нарязан на кръгчета
    разбърква се и се добавя виното
    задушава се до омекване
    ако се ползват гъби  се добавят на този етап
    прибавят се нарязаните печени чушки и се объркват за 1 минута
    праза се изсипва при месото, всичко се разбърква и се овкусява със сол, черен пипер и чубрица
    затворения с капак съд се поставя в не много гореща фурна(за да не се спука) и се пече на 200 С за около 30-40 минути

Може да се разпредели в гювечета и да се запече в тях.
Накрая по желание се чуква по едно яйце и се запича само за 3-4 минути