Продукти

*филета хек - 8 бр.
*картофи - 1.500 кг.
*зехтин - 2/3 ч.ч.
*соев сос - 2 с.л.
*презен чесън - 2 стръка
*копър - 1/2 връзка
*сол
*черен пипер
*лимон


Начин на приготвяне

Филетата, които използвате, ако са замразени предварително, ги размразете на стайна температура или с топла вода, но никога в микровълнова печка. Отцедете ги добре и ги подсушете.
Пригответе марината от половината зехтин, соевия сос, нарязания на дребно чесън и копър. Подправете със сол и черен пипер на вкус. В тавичка наредетеф илетата и ги оваляйте добре в маринатата. Трябва да са покрити от всички страни.Оставете да починат, докато приготвяте картофите.
Обелете неголеми картофи и ги нарежете с къдрав нож. Сложете да ги сварите в гореща подсолена вода. Внимавайте да не ги преварите, за да не се раздробят и да не загубят формата си. След това ги отцедете и сипете в йенска тавичка.
Взимате всяко филе и го навивате на руло. Слагате ги върху картофите, като застъпвате края, за да не се развият. Поливате с останалия зехтин картофите и посолявате, ако е необходимо. Печете в гореща фурна до готовност (около 30 мин.) Сервирате с резенчета лимон.