Продукти


    3 с.л. зехтин
    2 с.л. масло
    300 г бяло пилешко месо без кост(филе)(може и от бутчетата)
    3-4 глави стар лук
    3-4 скилидки чесън
    1 морков
    шепа гъби печурки
    2 печени червени чушки
    1 люта чушка (суха)
    1/2 ч.л. червен пипер
    1/2 с.л. сол
    150 мл бяло вино
    черен пипер
    щипка захар
    щипка суха чубрица
    майорана

За омлета /1 порция/:
    2 яйца
    2 с.л. прясно мляко
    щипка брашно
    щипка сол
    1 с.л. масло

Начин на приготвяне


    месото се нарязва на кубчета (на хапки)
    кромида се нарязва на не много дребно
    мазнината се загрява и в нея се запържва за кратко месото, само докато побелее
    изважда се с решетъчна лъжица
    в същата мазнина се слага нарязания лук и нарязания на дребно морков
    разбърква се няколко пъти и се налива 100 мл топла вода
    задушава се 15 минути на слаб огън като се разбърква от време на време
    прибавят се нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на зеленчуците

    добавят се нарязаните печени чушки, месото и всички подправки
    налива се виното и се задушава за 10 минути

сервира се направо или

    запича се в гювече
    в омлет
    в палачинка

Аз предпочитам варианта в омлет.Мекото яйце чудесно допълва вкуса на кавърмата.