Продукти

за 4 порции:
500 гр. свинско контра филе
200 гр. гъби печурки
20 гр. сухи манатарки
200 гр. смлени орехи
3 бр. лук ( кромид)
8 бр. скилидки чесън
1 бр. яйце (за намазване)
200 мл. бяло вино
200 мл. гъбен бульон
мащерка и риган
черен и червен пипер
зехтин

Начин на приготвяне

В загрят тиган с малко зехтин запечатайте свинското контра филе. Овкусете със сол, черен пипер, мащерка и риган. Нарежете печурките и ги бланширайте с малко бяло вино. Овкусете ги със сол, червен пипер и черен пипер. Накиснете манатарките в топла вода. Нарежете лука на четвъртинки. В "йена глас" тенджера сложете запечатаното свинско контра филе, нарязания лук, скилидките чесън, бланшираните печурки и манатарки. Залейте ги с бялото вино и гъбен бульон. Овкусете всичко отново с малко мащерка и риган. Печете 2 ч. на 160 градуса. След края на термичната обработка изкарайте свинското контра филе от "йена глас" тенджерата. Изчакайте, да изстине малко и намажете цялата повърхност на филето с едно яйце. На хартия за печене разстелете счуканите орехи. Оваляйте филето от всички страни. Запечете за 10 мн. на 200 гр. за получаване на ореховата коричка. Поднесете порция от контра филето с гъбите и чаша червено вино!!!

Добър апетит!